Fotoalbum

Kæmpeverbena

Sådan kan du vinter opbevare din Kæmpeverbena. Ofte overlever de Kæmpeverbena der har stået i staudebedet i flere måneder vinteren over, med de Kæmpeverbena der har stået i krukker klare ofte ikke sne/is og Frost, de dør gerne hos mig, og når man nu vil have mange krukker, så kan det blive dyrt. Kæmpeverbena klippes ned i oktober til 30/50 cm og en del af rødderne klippes af så de ikke fylder så meget. Jeg graver dem ned langs huset, dækker godt med jord, og lægger Grand på i løbet af vinteren, jeg bruger gerne afklippet fra årets juletræ. Det plejer at gå godt på denne måde og så har jeg store flotte planter til næste år.

Såning af Akebia - slyngplante der her i haven bliver op til 5 meter. Jeg har den flere steder i haven, og for første gang har den sat frø, hvilket ikke sket så tit i vores klima, det kræver også 2 planter hvis de skal bestøves og sætte frø. Flere af frøene nåede dog at forsvinde, men jeg fik en enkelt portion frø. Frøene sidder i en lang geleagtige masse, som jeg har fjernet. Nogle af frøene vil jeg så inde nu og nogle vil jeg så i drivhuset, da jeg ikke ved hvilken metode der er best. Andre der har erfaring med at så Akebia?

Vinteropbevaring af Pelargonierne, da de ikke tåler Frost. Nogle har jeg klippet ned og andre ikke. Det er godt at opbevarer dem lyst og i et køligt rum. Til foråret klipper jeg flere stiklinge så jeg på den måde får flere planter. Jeg klipper stilken under et blad og fjerner de nederste blade, sætter stilken i jord og holder jorden fugtig, normalt slår de hurtigt rødder og kan plantes i større potter

Efterår /vinter såning af Staudefrø

Genbrug dine tebrev, i haven, det er gødning til dine planter. Tebrevene kan kommes i komposten, eller direkte i jorden tæt på plantens rødder. Fjern først snor og mærke før du bruger teposerne. Mus kan ikke tåle teblade så det er win-win

Her vil løbende komme tips til haven

Vinteropbevaring af Pelargonierne,  da de ikke tåler Frost. Nogle har jeg klippet ned og andre ikke. Det er godt at opbevarer dem lyst og i et køligt rum. Til foråret klipper jeg flere stiklinge så jeg på den måde får flere planter. Jeg klipper stilken under et blad og fjerner de nederste blade, sætter stilken i jord og holder jorden fugtig, normalt slår de hurtigt rødder og kan plantes i større potterSådan kan du vinter opbevare din Kæmpeverbena. 
Ofte overlever de Kæmpeverbena der har stået i staudebedet i flere måneder vinteren over, med de Kæmpeverbena der har stået i krukker klare ofte ikke sne/is og Frost, de dør gerne hos mig, og når man nu vil have mange krukker, så kan det blive dyrt. 
Kæmpeverbena klippes ned i oktober til 30/50 cm og en del af rødderne klippes af så de ikke fylder så meget. Jeg graver dem ned langs huset, dækker godt med jord, og lægger Grand på i løbet af vinteren, jeg bruger gerne afklippet fra årets juletræ. Det plejer at gå godt på denne måde og så har jeg store flotte planter til næste år.

Såning af Akebia - slyngplante der her i haven bliver op til 5 meter. Jeg har den flere steder i haven, og for første gang har den sat frø, hvilket ikke sket så tit i vores klima, det kræver også 2 planter hvis de skal bestøves og sætte frø. Flere af frøene nåede dog at forsvinde, men jeg fik en enkelt portion frø. Frøene sidder i en lang geleagtige masse, som jeg har fjernet. Nogle af frøene vil jeg så inde nu og nogle vil jeg så i drivhuset, da jeg ikke ved hvilken metode der er best. 

Efterårssåning af Staudefrø 
Jeg sår en del Staudefrø ude om efteråret, nogle potter står i drivhus, nogle potter ude på planteborde med fiberdug over og andre potter står i havestuen. Som udgangspunkt kan alle Staudefrø sås ude efterår og vinter, da mange frø har brug for en lang kuldeperiode. 
Frøene sås i potter med såjord. Jorden vandes godt, drys frøene med lidt afstand, dæk frøene med såjord og vand forsigtig, helt små frø må ikke dækkes med jord, men skal dækkes med Vermiculite. Tilse frøene løbende og vand kun hvis jorden ser tør ud. Nogle frø spirer med det samme, det gør ikke noget, de kan visne ned når frosten kommer, men vil spirer når det bliver lyst og varmt igen. 

Genbrug dine tebreve i haven
Genbrug dine tebrev, i haven, det er gødning til dine planter. Tebrevene kan kommes i komposten, eller direkte i jorden tæt på plantens rødder. Fjern først snor og mærke før du bruger teposerne. Mus kan ikke tåle teblade så det er win-win